"Адидас" и "Пума" се сдобриха с футбол след 61 години война

Йохан Зайц (вдясно) и Херберт Хайнер заровиха томахавките между &quot;Пума&quot; и &quot;Адидас&quot; след 61 години<br />

© Reuters

Йохан Зайц (вдясно) и Херберт Хайнер заровиха томахавките между "Пума" и "Адидас" след 61 години

Войната между производителите на спортна екипировка "Адидас" и "Пума" вече приключи след 61-годишната битка от основаването им насам.


Изпълнителните директори на двете компании, както и техни служители, изиграха демонстративен мач в родния им град Херцогенаурах на Международния ден на мира.


Херберт Хайнер, изпълнителен директор на "Адидас", игра като нападател за своя отбор, докато колегата му от "Пума" Йохен Зайц беше вратар от отсрещната страна.




"Двамата братя - основатели на компаниите, не са си говорили до смъртта си, което е наистина жалко. Ние вече сме дружества със своя собствена ниша на развитие и Международният ден на мира беше добър повод да се обединим и да поиграем футбол в името на разбирателството", заяви Зайц.


Двете компании са основани през 1948 г. от братята Ади и Рудолф Даслер. Преди това двамата са били начело на една обща фирма - Gebrueder Dassler Sportschuhfabrik, но официалните причини за раздялата им още не са известни.


Вследствие на конфликта между двамата хората в градчето Херцогенаурах също са били разделени на подкрепящи едната от двете компании. Никой работник от едната не е имал право да премине в другата фирма.

Ключови думи към статията: