Детски маратонки на колела

Детски маратонки на колела

Вероятно всеки родител е мислил как да направи детските разходки още по-забавни и безгрижни. Решението беше открито от Роджър Адамс през 2000 г., създавайки уникална структура на маратонки, допълнена от колела. Идеята на Роджър завладя Европа, а маратонките са останали на върха на популярност от няколко години.

Как се наричат

Маратонки на колела се наричат ​​ролкови маратонки. Но има и друго име. Heelys - маратонки от основателя на марката Роджър Адамс. Именно с това име американецът патентова своето изобретение, което по-късно започва да се нарича просто Хилис. Струва си да се каже, че днес има и други марки.

Характеристики на ролкови модели

Този модел маратонки има вид на обикновени спортни обувки, например, маратонки или маратонки. Има обаче едно предупреждение - зад капачката на подметката има видеоклип, който осигурява забавно пързаляне за деца и възрастни. С помощта на специален лост, маратонките се превръщат в ролки и обратно.

Разбира се, единственият дизайн предполага определено тегло, така че при сравняване на маратонки на колела с конвенционални модели, първите ще бъдат значително по-тежки.

Ползите от обувките на колела

Ролковите кецове са прогресивен продукт на новото време и това е неговото основно предимство. Отбелязваме обаче техния положителен ефект върху детските органи:

  • детето научава координацията на движенията по време на езда;
  • при езда на детето включва много мускули;
  • в маратонки на ролки, можете спокойно да се возите надолу по улицата, а след това отидете в магазина, след като скриете ролките зад капачката;
  • бързо приспособяване към обувките;
  • възможност за използване на някои модели от 3 години.

Разчитайки на предимствата на маратонките, производителите на световноизвестната компания Heelys установиха, че:

  • ездата в моделите на марките е по-безопасна от велосипедната 39 пъти;
  • 24 пъти по-безопасни от скейтбордове;
  • 9 пъти по-безопасни от скутери;
  • 7 пъти по-безопасни от валяците.

Тези данни са наистина доказани, така че ако се страхувате да купите такъв тип обувки за вашето дете, помислете за тях.

вид

Маратонките на колелата постоянно се подобряват, придобивайки нов дизайн и полезни свойства.

С колела по петите

Класическите кецове на колела предполагат едно колело на петите. Въпреки това, днес има опции с две колела, осигуряващи по-стабилна позиция.

Същото колело на петата е предназначено за бързо шофиране, каране на ски в редовни темпове и дори за изпълнение на трикове.

С светодиоди

Luminous подметка на маратонки обичан от много, защото да бъде незабележим в такива обувки е невъзможно. А какво ще стане, ако се допълнят моделните колела? Гледката е хипнотизираща. Светодиодите, вградени в подметката, имат няколко режима и могат да се осветяват постоянно или изключително при ходене.

Естетични и оригинални свойства на тези маратонки са допълнени с много практични. Например, в тъмното, езда маратонки, собственикът е видим за водачите, а също и следва пътя по-добре, защото неравни повърхности са разрушителни за ролки.

С мини колела

Диаметърът на колелата в различни модели маратонки варира. При по-големите колела, външната подметка става все по-масивна и скоростта на движение се увеличава. За децата са измислени мини колела, с помощта на които е лесно да се забави, ако балансът внезапно се загуби.

Flash ролки

За съжаление, добрите обувки с колела не са евтини.Но творческите хора измислиха малко по-различен механизъм. Флеш валяците са подвижни ролки върху петата, което ви позволява да ги закрепите на всяка обувка на плоска подметка. Флеш валяците са оборудвани с две колела, разположени отстрани на крака, както и ремъци, които сигурно фиксират конструкцията на крака.

Ограничения на флаш ролерите:

  • тегло над 80 kg;
  • деца на възраст до 7 години.

Как да се вози

Така че, ако ролковите маратонки се появиха във вашия гардероб и гардероба на детето, е време да мислите за кънки. Първият и най-важен етап - свикнете с маратонките и техните размери. Повдигнете петите нагоре и почувствайте спирачката, проверете разстоянието между колелото и пода.

Втората стъпка е напредък. Едното стъпало е зад другото на разстояние 10 см. Важно е краката да не се приближават твърде много, в противен случай съществува риск от падане. Като вдигнете пръста на предния крак и изтласкате пръста на задния крак, можете да започнете да се движите.

Само след получаване на умението да се движи напред, можеш да започнеш трикове. Всяко ново движение трябва да бъде внимателно изработено, защото въпреки малките размери на колелата, неуспешното падане може да доведе до наранявания.

Ролкови кецове са различен начин на кънки от ролките или кънки. Няма нужда да носите тежест на всеки крак, тук най-важното е еднообразието.

И, разбира се, си струва да се отбележи, че първоначално начинаещите имат болки в краката. И това е абсолютно нормално! Мускулите свикват с нови товари, затова изхвърлете песимистичните настроения и удоволствието от ездата ще се увеличава всеки ден.

Колко са моделите на децата

Както вече споменахме, ролковите маратонки не са евтини. Моделите на марката Heelys могат да бъдат закупени от 4000 до 5000 рубли. За такава цена, която е нескромна за детски обувки, получавате кецове от набук, велур и изкуствена кожа. Заслужава да се каже, че ролковият механизъм в такива модели отговаря на високите изисквания за качество и може да бъде заменен, ако е необходимо.

Има и други модели маратонки на колела. Въпреки това, както отбелязват собствениците, само hilis може да служи за няколко сезона.

Отзиви

Родители на щастливи деца говорят с любов за маратонките на колела. Процесът на учене за всяко дете беше различен, но рано или късно всеки успя да научи този процес и по-скоро да пореже тротоарите и другите гладки повърхности.

Според собствениците на моделите е трудно да бъдат в тях всеки ден и да не се носят. Един час разходка с бебето е достатъчно време за престой на краката на детето, които не са свикнали с такива товари. Скривайки ролките зад гърба, потребителите говорят за някакво неудобство от носенето. Ако разходката не обещава каране на ски, по-добре е да премахнете колелото и да затворите ходилото с капачка, осигурявайки си удобството да ходи.

Модни модели

Днес маратонките на колела се носят успешно от деца, мъже и жени от всички възрасти и социални статуси, защото това е отлична причина за разходки с цялото семейство.

За възрастни

Стилни женски кецове, изработени от бяла кожа с масивни ходила, са органично допълнени с деликатен розов печат и игриво украсени с черни дантели. Такъв контраст на цветовете създава модерен и младежки образ.

Невероятни бели маратонки с вградени светодиоди и колела на петите придават на изображението впечатление.

Мъжки кожени маратонки с комбинация от черно-бели цветове ще допълнят образа на мъж от всякаква възраст поради липсата на ярки детайли и отпечатъци.

За деца

Стилни детски маратонки с анимационни герои на Disney ще се харесат на младите модни жени. Розовият цвят подчертава само модела на момичето.

Кецове за момчета с любимия ви герой Спайдърмен е божи дар за родителите на един млад фен на този герой. Синият цвят, съчетан с белите подметки и червените дантели, изглежда хармонично и подходящо.

Ярки маратонки с оранжеви акценти - унисекс модел. Светещата подметка ще зарадва бебето.

Мъже

Висококачествените маратонки с текстилни вложки на мини-колела ще бъдат подходящата опция за извън сезона. Малките ролки правят подметката на модела чист, избягвайки масивността.

Белите маратонки с черни акценти и логото на Heelys подчертават продукта.

Удобен модел с велкро закопчалки на две колела ще намери отговор в сърцата на начинаещите. Две ролки ще спомогнат за поддържане на равновесието с лекота, а лепенките сигурно фиксират крака. Немаркиращият сив тон ще направи обувките ви наистина практични.

Моделът с четири колела, ще позволи да се вози в маратонки не по-лошо, отколкото на ролки. Високият лифт дава възможност да се изпълняват различни трикове.

За момчета

Ярки маратонки с модерна комбинация от жълто и синьо ще направят детето ви едно от най-стилните. Две колела ще ви позволят бързо и безопасно да се научите да се движите в тази оригинална обувка.

Кецове на високи черни подметки, допълнени от образа на анимационни герои - решението за най-малките.

Вашето дете ли е пиратски фен? Черни маратонки с подобна тема - божи дар за родителите на младия филмов фен. Особено впечатляващо изглежда бялата подметка с шарка във формата на верига.

Блестящият подметка, наситен син цвят, червени и бели вложки - в този модел всичко се събира така, че детето ви да не остане незабелязано.

Удобните сиви маратонки на велкро с гумиран пръст правят модела подходящ за извън сезона. Дори и пролетни локви няма да се превърнат в пречка за небрежно каране в маратонки в тези обувки.

Трудно е да се намери момче, което не знае за птиците на Angry Birds. Техните изображения станаха идея за декориране на маратонки. Бели, сини и зелени нюанси, допълнени с изображение на червена птица, изглеждат ярки и оригинални.

Коментари
Автор на коментар

Рокли

Поли

блузи